Lakásfelújítás, burkolás

Nyitóoldal / Blog / Erkélyek, teraszok és egyéb kültéri burkolatok szakszerű kivitelezése

Erkélyek, teraszok és egyéb kültéri burkolatok szakszerű kivitelezése

2011-12-10 Zs. Roland

Eddigi tapasztalataim során rengeteg rosszul kivitelezett kültéri burkolással találkoztam. Ezt legtöbbször a rosszul megválasztott, nem megfelelő minőségű segédanyagok és kivitelezési hibák okozzák.
Ilyenek pl.:
  • az aljzat portalanításának hiánya
  • az alapozó használatának hiánya
  • egyoldalú kenési technika használata a kétoldalú helyett
  • teljes vízszigetelés hiánya, illetőleg beltéri szigetelőanyag használata
  • negatív sarkok szalagozásának hiánya


Az átszivárgó víz, a burkolat legnagyobb ellensége

Csak olyan flexibilis ragasztóval szabad dolgozni, amely ellenáll a különböző környezeti hatásoknak (hőmérséklet ingadozásnak). Munkám során folyamatos lejtéssel dolgozom, mert a csapadék csak így tud lefolyni a burkolatról.
Ez azért elengedhetetlenül fontos, mert, ha a víz megáll a burkolaton, akkor átszivárog a fugázóanyagon és így összegyűlik a burkolat alatt. Egyoldali kenés esetén ez különösen veszélyes, mert bejut a bordák közé, ahol fagypont alatti hőmérséklet esetén megfagy, emiatt a térfogata megnő és elválasztja a ragasztótól a kültéri burkolatot.
A vízszigetelés hiánya hasonló károkat okozhat, mert anélkül semmi sem védi a betonszerkezetet az esetlegesen bejutó víztől.

Hőmérséklet változás veszélyei a burkolatra nézve

Nagyon fontos a diletációs hézagok kihagyása, amit utólagosan szilikon használatával, vagy diletációs sín beültetésével lehet ízlésesen kivitelezni. A hőmérséklet változásnak köszönhetően a burkolat tágulhat. Amennyiben a diletálás elmarad ez a tágulás feszültséget okoz a burkolatban, aminek hatására a fuga mentén a burkolat felpúposodik és a lapok elválnak az aljzattól.

Amennyiben szép és tartós, igényesen kivitelezett kültéri burkolatra (erkély, terasz) vágyik, vagy csak kérdése van, elérhetőségeim valamelyikén keressen bizalommal.

Elérhetőségeink

Rolcsi Bau - hidegburkolás, melegburkolás


Zsiga Roland BurkolóKapcsolattartó: Zsiga Roland
Telefonszám: 30/520-6624
E-mail: info@rolcsi-bau.hu
Cím: 1118 Budapest Tűzkő utca 8.


Vállalunk minden nemű hidegburkolást, melegburkolást, kőműves munkákat, és komplett lakás ill. házfelújításokat Budapesten és környékén.

Oszd meg barátaiddal az oldalt

Tetszik az oldal? Oszd meg ismerőseiddel!

Referencia munkáink